Keskin Meslek Yüksekokulumuz Tarafından Kariyer Günleri Gerçekleştirildi

Keskin Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında ''Kariyer Günleri Haftası'' Etkinliği düzenlendi. İnsan Kaynakları Yönetimi, Yerel Yönetimler, Çocuk Gelişimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Pazarlama, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarının katılımları ile gerçekleştirilen Kariyer Günleri Haftası'nda farklı sektörlerde görev alan, alanında uzman 5 isim öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz ile bir araya geldi. 

Kariyer günlerinin ilk oturumunda İnsan Kaynakları Yönetimi Programı öğrencileri ve diğer bölüm öğrencilerimiz Uzman Psikolojik Danışman Gözde Çamaş ile bir araya geldi. Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Servet Altan’ın gerçekleştiği oturumda kariyer yönetimi, kendini tanıma, etkili iş görüşmesi ve mülakat teknikleri gibi konular ele alındı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerin sorunları da yanıtlanırken gerçek deneyimler, güncel örnekler ve öneriler öğrencilerimiz ile paylaşıldı. 

Kariyer Günlerinin ikinci oturumunda Öğr. Gör. Hasan Kaya’nın moderatörlüğünde, Yerel Yönetimler programı öğrencileri Keskin eski Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Atakul ile söyleşi gerçekleştirdi. Atakul’un belediye çalışma sistemi ile ilgili bilgilendirme yaptığı program öğrencilerin soru cevap etkinliği ile son buldu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Pazarlama Programının ortaklaşa gerçekleştirdikleri Kariyer Günleri 3. oturumunda Öğr. Gör. Elvan Erdemir Ergün’ün moderatörlüğünde Kavaklıdere Ürün Müdürü Edip Ali Erdemir konuk edildi. Ürün müdürlüğü pozisyonu, piyasaya giriş koşulları ve kariyer süreci hakkında önemli bilgiler veren Edip Ali Erdemir, pazarlamacı olmak için öncelikle pazara inilmesi gerektiğini söyledi ve genç yaştan itibaren sektörde aktif olarak çalışmanın önemine değindi. Pazarlama süreçleri ve sektör hakkında bilgi veren Erdemir oturum sonunda kariyer planlama ve iş süreçleri hakkında bilgi verirken, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Keskin Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü kariyer günü 4. Oturumunda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Murat Yurdakul konuk edildi. Öğr. Gör. Çağlar Karaman’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Muhasebe ve Vergi Bölümü akademik personeli Öğr. Gör. Dr. Selin Dinçer, Öğr. Gör. Çağlar Karaman, Öğr. Gör. Serap Gökbayrak'ın ve Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencileri katılım sağladı. Yurdakul’un kendi kariyer hayatı ve deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, öğrencilerin kariyer planlamaları, iş bulma süreçleri, mesleki gelişim ve sektör hakkında bilgi paylaşımında da bulunuldu. Etkinlik, Mali Müşavir Murat Yurdakul'un öğrencilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.

24 Mayıs 2024 tarihinde Kariyer Günleri Haftası Etkinliği kapsamında gerçekleştirilen son oturumda Kırıkkale Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinden Çocuk Gelişimcisi Büşra Tohlu konuk edildi. Çocuk evleri, çocuk evleri koordinasyon merkezi, çalışma şeması, sosyal servis personelinin görevleri, ev sorumlusunun görevleri, bir çocuğun çocuk evlerine geliş ve ayrılma süreci konularında bilgi paylaşımında bulunulan etkinlikte çocuk gelişimi programı öğrencilerimizin soruları da cevaplanarak mesleki gelişimlerine yönelik bilgi paylaşımında bulunuldu. 

Kariyer Günleri Haftası Etkinliği Keskin Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Alper Gürer’in katılan tüm konuklarımıza, akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürü ile son buldu.