Rektörümüz Jandarma Teşkilatının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlamalarına Katıldı

Ülkemizin gurur, huzur ve güven kaynağı olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 185. yılı münasebetiyle Kırıkkale Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda kutlama töreni gerçekleştirildi. 

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'ın da katıldığı programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Kırıkkale Jandarma İl Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen, 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Sezgin ve protokol üyeleriyle şehit ve gazi aileleri katıldı.

Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'ndaki tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Jandarma Teşkilatının 185. yıl  dönümü dolayısıyla açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, ''Zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin ülkemizin ve milletimizin huzurunu, can ve mal güvenliğini koruma vazifesini büyük bir özveriyle cansiperane yerine getiren, halkımızın sevgisini kazanmış seçkin bir kurum olan Jandarma Teşkilatımızın 185. yıl dönümünü kutlarım. Üniversite olarak eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme görevlerimizin yanı sıra toplumsal ihtiyaçlara cevap verme sorumluluğu da taşıyoruz. Bu vesileyle toplumsal huzurumuza katkı sağlama, birlik ve beraberliğimizi pekiştirme noktasında Jandarma Teşkilatımızla her zaman iş birliği içinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. '' dedi.

Törende; Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatma Karslı tarafından Jandarma Genel Komutanlığının tarihçesinin okunması, Jandarma Genel Komutanlığınca düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan TOKİ Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıtkı Ortaokulu öğrencisi Fatmanur Hacer Kaplan'ın şiir okuması, Kırıkkale Jandarma İl Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Barış Cücen'in konuşması, Kırıkkale Valimiz Mehmet Makas'ın konuşması ve şiir yarışmasında birinci olan Fatmanur Hacer Kaplan'a hediye vermesi, Jandarma Astsubayı Kıdemli Üstçavuş Mehmet Gökdemir, ''Biz Varız'' isimli şiiri okuması, Jandarma Asayiş Köpeği ve eğitici personelinin gösterisi, Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığının gösterileri düzenlendi.

Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan ekipmanların sergilendiği stantların gezilmesinin ardından sona erdi.