Mezunumuz Şehit Aydın Çopur’u ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemiz Proje Atölyesi Topluluğu tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Şehit Aydın Çopur’u ve 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı yapıldı.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen programın moderatörlüğünü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Lüy yaptı.

FETÖ’cü subaylar nedeniyle Kara Harp Okulunu yarıda bırakmak zorunda kalan ve Üniversitemiz Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan, 15 Temmuz 2016 gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit düşen Aydın Çopur’un ailesi ve arkadaşları da programa teşrif etti.

Programa, 15 Temmuz Şehidi Aydın Çopur'un babası Nurettin Çopur, Aydın Çopur'un arkadaşları Ümit Faruk Yenici, Nihat Bilge ve Tolga Akdoğan, Proje Atölyesi Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ersöz, dekanlarımız, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Nurettin Çopur, oğlu Şehit Aydın Çopur'u ve 15 Temmuz şehitlerini anmak adına yapılan program ve gösterilen vefa dolayısıyla teşekkürlerini iletti. 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet dileyen Nurettin Çopur, 15 Temmuz gibi olayların ülkemizde bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Şehit Aydın Çopur'u anlatan arkadaşları, Aydın Çopur'un vatansever, bilgili ve manevi yönü güçlü bir insan olduğunu belirterek kısa yaşamından geriye çok güzel izler bıraktığını ifade ettiler.

Program Moderatörü Prof. Dr. Murat Lüy, "Bu anlamlı etkinliğe katılımlarınız dolayısıyla teşekkür ederim. Şehidimizin ailesini saygıyla selamlıyorum. Türk milleti, o gece hain darbe girişimine canı pahasına karşı koydu. Hainler amaçlarına ulaşamadı. Rabbim, milletimize bir daha böyle günler yaşatmasın. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim." dedi.

Programda söz alan Proje Atölyesi Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ersöz, "Şehit Aydın Çopur ve arkadaşları bizim öğrencimizdi. Aydın, milletin iradesine karşı gelen darbecilerle canı pahasına mücadele etti. Arkadaşları da bugün ülkemiz için güzel hizmetler ediyorlar. Aydın gibi güzel bir evlat yetiştiren Çopur ailesine teşekkür ediyor ve saygıyla selamlıyorum." dedi.

Program, katılımcıların duygu ve düşüncelerini paylaşmaları ile devam etti. Şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyen dekanlarımız ve öğretim üyelerimiz, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olayların yaşanmaması adına milli ve manevi değerlere sahip gençler yetiştirmek ve gençlerimizin yabancı fikir ve oluşumların etkisine girmemesi için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Program, Şehit Aydın Çopur'un babası Nurettin Çopur'un Üniversitemize ve katılımcılara teşekkür etmesi ile sona erdi.